Нормалізувати цукор в крові допоможе чай з ромашки

Ромашка (трава, що належить до сімейства складноцвітих), вже давно використовується в традиційній медицині. Огляд даних про вплив ромашки на метаболічні маркери та ускладнення діабету, отримані у дослідженнях на тваринах та людях.

Дослідження на тваринах показали поліпшення різних показників контролю глікемії (цукору в крові) та непереносимості глюкози, що зберігається з плином часу. Поліпшення рівня цукру в крові у щурів з діабетом варіювалося від 14 до 59 відсотків і залежало від дози в дослідженнях, що включали різні режими дозування.

В іншому дослідженні, включеному до огляду, 64 пацієнти з діабетом 2 типу отримували по три чашки ромашкового чаю на день (3 г/150 мл гарячої води) або плацебо протягом восьми тижнів. Група, яка приймала ромашковий чай, продемонструвала значне зниження HbA1c (середній рівень цукру в крові за попередні 8-12 тижнів), рівень інсуліну та резистентність до інсуліну, а також зниження рівня цукру в крові на 11 відсотків порівняно з групою плацебо.


Залишити коментар