Пн. 29 Квітня 2024

Ціни на буряки істотно знизилися

На українському ринку столового буряка відзначається тенденція зниження цін на дані коренеплоди, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Основною причиною знижувального цінового тренду в даному сегменті експерти називають збільшення обсягів пропозиції столового буряка на ринку на тлі стриманого попиту на дану продукцію.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, сьогодні основні угоди з продажу столового буряка укладаються по 5-8 грн/кг ($0,14-0,22/кг), що в середньому на 19% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами самих виробників, поточного тижня оптові компанії та роздрібні мережі знизили обсяги закупівель столового буряка, посилаючись на низькі темпи збуту цього коренеплоду в роздробі. В результаті, більшість власників якісних буряків вважають за краще утримується від продажів, в очікуванні зростання цін в даному сегменті.

При цьому, варто зазначити, що відпускні ціни на столові буряки в Україні вже в середньому на 20% нижчі, ніж у середині листопада 2022 року. За словами гравців ринку, передумов для зміни цієї ситуації в кращий бік поки не передбачається.


Залишити коментар