Пн. 29 Квітня 2024

Вчені вивели новий овоч цуккіоло

Granada La Palma SCA і група UNICA, в яку інтегрована група SCA, підписали угоду про спільну комерціалізацію нового овоча Zucchiolo (цуккіоло), продукту біотехнологічної групи Beyond Seeds.

Про це розповідає EastFruit.

Компанії La Palma й El Grupo, пов’язані з Cooperativas Agroalimentarias de Granada, збираються продавати цей овоч із Південної Америки, який вирізняється своєю універсальністю, оскільки його можна вживати як у сирому, так і в приготованому вигляді.

У Південній Америці цей овоч – щось середнє між цукіні та огірком – в основному вирощують на відкритому повітрі. Робота з поліпшення, проведена протягом понад 5 років Beyond Seeds (біотехнологічною групою, що займається дослідженнями) і IFAPA (Інститутом досліджень і навчання в галузі сільського господарства та рибальства), дала змогу адаптувати цуккіоло до вирощування в теплицях у середземноморському кліматі.

Цуккіоло буває трьох кольорів з різними смаками й текстурами: світло-зелений, темно-зелений і жовтий. Останній є новинкою на світовому ринку.

Крім того, 50% доходу, отриманого від продажу цуккіоло, йде на соціальні цілі Фонду Cellbitec, метою якого є допомога дослідженням у сфері боротьби з раком і дегенеративними захворюваннями.

В Україні запрацювало 40 пунктів прийому жолудів


Залишити коментар