Нд. 28 Квітня 2024

Середня ціна на свинину живою вагою знизилася на 7%

Сезонне послаблення цін закупівлі на свинину живою вагою триває. Цього тижня середня ціна знизилася на 7% – до 66,5 грн/кг.

Про це повідомили в асоціації “Свинарі України”.

Сценарій попередніх торгів повторився і минулої п’ятниці: котирування на живець свиней знизилися, а регіональні розбіжності цін збереглися. Більшість товарних партій у східних і центральних регіонах реалізовували по 66-68 грн/кг, у західних – по 65-66 грн/кг. Хоча подекуди оператори фіксували і вищі ціни.

Більшість операторів погоджуються, що основним чинником тиску на ціну є сезонність, адже традиційно в цей період споживча активність послаблюється через переорієнтацію на інші види білка та підготовку до опалювального сезону.

Водночас пропозиція свинини збільшується на противагу дефіцитнішим літнім місяцям, адже темпи приросту живої маси тварин зі зниженням температур відновлюються. Крім цього, активніше діють дрібні відгодівельники.

Хоча представники м’ясопереробки переважно утримуються від прогнозів щодо подальшої динаміки ціни, деякі з них усе підтверджують, що торгівля останні кілька тижнів стабілізувалася, а подальше здешевлення знецінює перехідні залишки і не сприяє пожвавленню реалізації живця свиней.

У лісівників стартував сезон збору жолудів


Залишити коментар