Нд. 28 Квітня 2024

Геотермальна енергія – революція турецькому в сільському господарстві

Туреччина займає провідне місце в Європі за кількістю геотермальних ресурсів, маючи понад 1500 природних геотермальних джерел.

Алі Кіндап, голова Асоціації геотермальної енергії (JED), підкреслив величезний потенціал геотермальної енергії для революції в сільському господарстві Туреччини. Цей ресурс може сприяти вирощуванню різноманітних сільськогосподарських продуктів у кожній провінції країни за допомогою геотермальних теплиць, пишеDailysabah.

«Ми можемо вирощувати помідори в Агрі, банани в Вані та полуницю в Ерзурумі. Ми навіть можемо створити нові всесвітньо визнані бренди, такі як «Anamur banana», — пояснив Кіндап.

Туреччина вже продемонструвала значний успіх у геотермальному сільському господарстві. Наприклад, помідори, вирощені в геотермальних теплицях у високогірному районі Діядін в Агри – при температурах до мінус 35 градусів за Цельсієм (мінус 31 градус за Фаренгейтом) – користуються високим попитом завдяки своїй вищій якості, перевершуючи помідори, вироблені в південному місті Анталія.

Українські поля допоможе розміновувати штучний інтелект


Залишити коментар