Пн. 29 Квітня 2024

Українські поля допоможе розміновувати штучний інтелект

Міністерство економіки презентувало демоверсію унікального проекту гуманітарного розміновування територій України. Цілісна стратегія інформаційного менеджменту розмінування базується на data-орієнтовному підході, пише SEEDS.

Допомагатиме втілити задумане американська технологічна компанія Palantir, яка спеціалізується на аналітиці великих даних. Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Мінекономіки.

«Завдяки штучному інтелекту ми аналізуватимемо big data, щоб ухвалювати якісні рішення, розставляти пріоритети, достеменно розуміти потреби і те, які ресурси потрібно залучати, щоб швидше розмінувати українські землі.

Зокрема система зможе проаналізувати дані щодо потенційно замінованих територій, поєднати їх із даними з додаткових джерел, наприклад, щодо обʼєктів соціальної чи критичної інфраструктури та сформувати варіанти більш пріоритетних шляхів розмінування», – розповіла Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, впровадження інформаційної системи дозволить оперативно аналізувати рішення та дії в сфері гуманітарного розмінування, корегувати їх, удосконалювати підходи до очищення українських земель, покращувати та прискорювати процеси.

Сформований Мінекономіки стратегічний підхід до інформаційного менеджменту дозволятиме якісніше визначати пріоритети у розмінуванні земель, залучити експертне середовище, яке працює у сфері інновацій, до гуманітарного розмінування.

Наявність аналітичного дашборду та інтерактивного помічника, що у реальному часі генерує дані для ухвалення управлінських рішень, допоможе всім дотичним до розмінування структурам працювати в цій сфері більш ефективно.


Залишити коментар