Як перевірити кисломолочний сир на натуральність

Нерідко недобросовісні продавці домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду.

 У якісному сирі не повинно бути жодних добавок – ні рослинних жирів, ні крохмалю. Натуральний сир має бути білого або кремового кольору. Його консистенція однорідна, крупинки мають приблизно однаковий розмір.

Проте недобросовісні продавці нерідко домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду.

Чи є рослинні жири?

Щоб виявити наявність рослинних жирів, необхідно налити у склянку теплу кип’ячену воду. Потім додати чайну ложку сиру, розмішати і залишити на 2-3 хвилини. Якщо на поверхні з’явилися жирні плями – у складі сиру є рослинні жири і їсти такий продукт небажано.

Чи є в сирі крохмаль?

Щоб з’ясувати, чи міститься в сирі крохмаль, треба взяти ложку продукту і капнути на нього 2-3 краплі йоду. Якщо сир набув синьо-фіолетового відтінку – значить, у ньому міститься крохмаль. Якщо залишився світло-жовтим – продукт натуральний і його сміливо можна вживати у їжу.

Чому картопляне лушпиння не треба викидати


Залишити коментар