Вт. 30 Квітня 2024

Як змінилися ціни на мʼясо

Ціни на мʼясо не стоять на місці. Яка вартість і, що здорожчало, а, що навпаки подешевшало, читайте далі.

Ціни на свинину

Ціни на свинину в Україні продовжують зростати, сягаючи 260 гривень за кілограм. Також дорожчає сало – деякі супермаркети продають продукт майже 280 гривень за кілограм. Водночас незмінною вже кілька місяців поспіль залишається вартість яловичини, а курятина порівняно з цінами у вересні взагалі подешевшала.

Про це свідчать дані моніторингу цін від порталу Мінфін.

Ціни на курятину

Станом на 3 жовтня з курятини подорожчали лише цілі тушки – середня ціна зросла із 78,59 грндо 79,90 грн за кіло. А ось цінник на куряче стегно знизився з 107,84 грн/кг до 104,95 грн/кг, гомілки подешевшали з 78,52 грн/кг до 72,45 грн/кг, а філе – з 149,56 грн/кг до 144,60 грн/кг.

Ціни на яловичину

Середня вартість яловичого гуляшу та ребер залишилася на рівні минулого місяця – 245,16 грн/кг та 160,48 грн/кг відповідно. Зазначимо, що м’якуш яловичини утримується на рівні 245,16 грн вже третій місяць поспіль.

На Полтавщині працює міні цех з виготовлення пастили


Залишити коментар