Пт. 17 Травня 2024

На Полтавщині працює міні цех з виготовлення пастили

У Пирятинській громаді на Полтавщині підприємиця Світлана Петровська відкрила міні цех, де виготовляє пастилу, фріпси, чурчхелу, м’ясні джерки та сухі овочеві супи. Цей проєкт став одним із восьми переможців загальнодержавного конкурсу «Сади Для Перемоги».

У межах гранту підприємиця отримала близько 250 тисяч гривень, на які придбала сублімаційну сушарку, дегідратор для м’яса, фруктів, пастили та сухих пайків. Натомість родина Петровських витратила 50 тисяч гривень на облаштування приміщення під мініцех та придбання обладнання.

Перші партії пастили під торговою маркою «Легумінка» продають у місцевих кав`ярнях.

Підприємиця має амбітні плани розширювати виробництво з залученням найманої праці та збільшувати асортимент продукції, розпочавши виготовлення фріпсів, чурчхели, м’ясних джерків і сухих овочевих супів.

– Ми виготовляємо продукцію виключно з наших місцевих фруктів і ягід, які куруємо у місцевих виробників та підприємців. Для нас важливо, аби продукція, яку ми пропонуємо споживачам, була смачною і корисною, тому орієнтуємося лише на якісну сировинну базу, – сказала Світлана Петровська.

Як українці можуть заощадити на газі


Залишити коментар