Українському соняшнику до Болгарії зась

Болгарія до кінця листопада заборонила ввезення соняшника з України. Про це у п’ятницю, 29 вересня, повідомило Міністерство сільського господарства і землеробства Болгарії.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн зустріч із болгарським міністром Кирилом Ватєвим.

Як йдеться в повідомленні, Ватев поінформував Сольського про підписаний Меморандум між урядом Болгарії та Ініціативним комітетом фермерів, який передбачає заборону на імпорт соняшнику з України до кінця листопада.

Після цього періоду діятиме режим ліцензування експорту соняшнику, пшениці, кукурудзи та ріпаку, відповідно до узгодженого плану між Україною та Європейською Комісією, повідомляє болгарське міністерство.

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомило, що Болгарія не має заперечень щодо експорту інших трьох культур.

Міністри домовилися узгодити технічні деталі процедури експорту агропродукції в Болгарію і обговорити їх результати на наступній зустрічі, в першій половині жовтня.

Додамо, що 18 вересня фермери в Болгарії почали протести по всій країні через рішення парламенту розблокувати імпорт сільськогосподарських продуктів з України.

Як будуть підвищувати пенсії


Залишити коментар