Чому треба їсти часник

Хто ж хоч раз в житті не їв часник. Всі знають його смак, тому ні з чим не переплутають, але мало хто знає про властивості цього овоча.

У часнику багато активних речовин, які працюють як природний антисептик. Найважливіше, що є в цьому овочі – аліцин, який є сильним імуностимулятором. Крім того, він цілюще впливає на серцево-судинну систему.

Серед “заслуг” цієї рослини – зниження рівня цукру в крові, через що йому приписують протидіабетичні властивості. Крім цього, вважається, що часник допомагає знизити ризик виникнення хвороби Альцгеймера та деменції. Також цей овоч покращує апетит завдяки тому, що підвищує вироблення шлункового соку, і допомагає відновити мікрофлору кишківника. У підсумку він покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

Попри очевидні плюси від вживання часнику в їжу, з цією спецією треба бути акуратним. Не варто їсти його безконтрольно, як би не хотілося. Все корисне при перевищенні дози стає “отрутою” і цей випадок не виняток.

Так, продукт не рекомендують їсти тим, у кого є хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, які можуть загостритися. Йдеться про гастрит, виразки, панкреатит та інше. Також часник сильно розріджує кров, тому він строго заборонений тим, у кого з цим проблеми.

Як така норма часнику в день не існує. Тут все індивідуально. Багато що залежить від стану здоров’я та переваг в їжі.

Найдорожчий сир у світі провів у печері 8 місяців


Залишити коментар