Пн. 29 Квітня 2024

Дієвий метод, який допоможе позбутися мурах

Садівники та городники часом скаржаться на навалу надокучливих мурах, які здатні серйозно попсувати майбутній урожай. Крім того, мурахи своїми мурашниками викликають висихання рослин — повітряні камери, створені ними навколо коренів рослин, запобігають їх контакту з землею, а отже, і з водою!

До того ж дуже часто мурахи приводять за собою попелиць — солодка медвяна роса, яку виробляють останні, змушує мурах охоче доглядати за ними й навіть захищати їх від хижих комах. Тому видаляючи мурах, ми ускладнюємо і життя попелиці, яка харчується рослинами, повідомляють Факти.

Автор популярного каналу для городників Поради біолога впевнений, що побороти мурах можна за допомогою власноруч приготовленого розчину на основі волоських горіхів та спирту.

Візьміть жменю волоських горіхів і залийте їх 100−150 мл спирту. Розчин треба трохи настояти, а потім перебити в блендері до утворення пінки.

Проціджуємо і додаємо три ложки рідкого мила або шампуню. Заливаємо в пульверізатор і бризкаємо на місце скупчення мурах.


Залишити коментар