“Божевільний пиріг” — дешево і дуже смачно
Славнозвісний американський «Crazy cake» придумали в часи великої депресії у 30-х роках минулого століття. Просто неймовірно: без вершкового масла, яєць і молока виходить дивовижно смачний бісквіт – великий, пористий і шоколадний. Його можна розділити на кілька коржів, порізати шматочками, зняти верхню частину і перемастити кремом. Просто увімкніть свою божевільну фантазію – і насолоджуйтеся десертом з кавою або чаєм.
Інгредієнти:
3 скл. пшеничного борошна
2 скл. цукру
1 ч. ложка солі
2 ч. ложки соди або 4 ч. ложки розпушувача
пів склянки какао-порошку
пів склянки олії
2 ст. ложки оцту
2 пакетики ванільного цукру
2 скл. холодної кип’яченої води.
Борошно, цукор, сіль, соду і какао просіяти через сито і перемішати.Олію змішати з оцтом і водою. Змішати цю суміш з попередньою, збити все виделкою до однорідної маси. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40 – 50 хвилин.
Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Охолодити й увімкнути божевільну фантазію для декорування свого шедевра.
Залишити коментар