Чт. 25 Квітня 2024

Науковці винайшли бактерію, що може замінити аміачні добрива

SONY DSC

Науковці з Вашингтонського університету створили нові штами ґрунтових бактерій під назвою Azotobacter vinelandii, які здатні постійно виробляти та виводити аміак у великих концентраціях, незалежно від умов навколишнього середовища.

«У лабораторних дослідженнях, коли модифікований A. vinelandii додавали до ґрунту, в якому росли рослини рису, спостерігали, як рослини поглинають аміак, що виробляється бактеріями», — розповіли науковці.

Зараз дослідники працюють над розробкою додаткових видів A. vinelandii, які виробляють аміак з різною швидкістю. Конкретні штами можуть бути використані для конкретних видів культур, виходячи з потреб рослин в аміаку.

«Успішне широке застосування цих біодобрив у сільському господарстві зменшить забруднення, забезпечить стійкі способи управління кругообігом азоту в ґрунті, знизить собівартість виробництва та підвищить прибуток для фермерів, а також підвищить стійке виробництво харчових продуктів шляхом покращення родючості ґрунту», — зауважив професор Флоренс Мус.

Джерело Agrotrend

 


Залишити коментар