Сб. 27 Квітня 2024

Експерти нагадали про найпоширеніші помилки вирощування огірків

З приходом весни, більшість дачників дотримуються графіка посадок насіння, поливу та підживлення. Але при вирощуванні огірків навіть досвідченні фахівці можуть припуститись помилки.

Створюючи тепличні умови для розсади, багато хто забуває, що в теплі і високій вологості так само добре плодяться грибки і спори цвілі. Тому не рідше 1 разу на день город потрібно провітрювати, щоб пішла зайва волога, пише “Земляк”.

Огірки вважаються вологолюбною культурою, і деякі дачники поспішають застосувати це ж правило по відношенню до розсади.

«Надмірна вологість може спровокувати розвиток кореневої гнилі і появу цвілі прямо в стаканчику або ящику», — зазначили експерти.

На етапі підгодівлі надлишок живлення шкідливе, як і надмірний полив. У ряді випадків цілком достатньо якісного родючого грунту.

«Вважається, що підживлювати розсаду огірків можна тільки після того, як з’явиться третій повноцінний листок. Для цього використовується торф, перегній, компост, біогумус», — додали експерти.

Також досвідні городники радять проводить загартовування виключно перед висадкою у відкритий грунт для того, щоб рослина звикла до вуличних умов. Для початку можна винести культуру на відкрите повітря на годину і поступово збільшувати час загартовування, доводячи його до перебування розсади на повітрі протягом цілої ночі.


Залишити коментар