Ср. 24 Квітня 2024

Зміцнять судини та покращать травлення: чому не варто нехтувати апельсинами

Сонячні та соковиті фрукти. Мова про апельсини, попит на які зростає в осінньо-зимовий період. Медики стверджують, що ці фрукти варто включити у раціон, адже вони містять чимало вітамінів і допомагають організму протистояти інфекціям і простудам. Про це пише “НВ”.

У апельсинах міститься велика кількість вітамінів та інших біологічно активних речовин — лимонна кислота, вітамін А, В і С (аскорбінова кислота), вітамін P, до 12% цукрів, солі фосфору, кальцію, калію, тіамін, ефірні масла.

Завдяки пектинам, які містяться в апельсинах, цитрусові рекомендують їсти для поліпшення травлення. Також апельсини вживають для профілактики простудних захворювань, гіповітамінозу і анемії. Співвідношення вітаміну С і вітаміну P сприяє зміцненню судинних стінок. Калорійність апельсина становить всього 43 кКал на 100 г, тому фрукт часто використовують в різних дієтах.

Є кілька порад, які слід враховувати при покупці фруктів. Апельсини легко псуються, тому для транспортування часто використовують недостиглі цитрусові. При виборі апельсинів потрібно дивитися на зовнішній вигляд фрукта — шкірка повинна бути без вм’ятин, без ознак гниття, рівномірного яскравого кольору. Стиглі апельсини повинні бути соковитими, а значить більш важкими, такі плоди будуть мати чіткий приємний аромат. Великі апельсини, як правило, сухі і несмачні, а дрібні апельсини соковиті і солодкі. А ось шкірка апельсина може бути як товстою, так і тонкою, на смакові якості це ніяк не впливає.


Залишити коментар