Чт. 25 Квітня 2024

Стало відомо що станеться з цінами на харчі в 2022 році

Впродовж 2022 року вартість продуктів не буде стабільною — харчі дорожчатимуть. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів як інфляція відобразиться на цінниках у супермаркетах і котрі продукти стануть для українців менш доступними.

Долар росте, росте ціна на газ і безпрецедентно підскочила нафта, в цих умовах росте ціна на будь-яке транспортування та роботу підприємств, пише “Сьогодні”.

На думку експерта, всі ціни зростатимуть найближчим часом і питання лише в тому – швидше чи повільніше.

Через високі ціни на енергоносії здорожчають овочі та хліб. Також найбільше дорожчатимуть усі дешеві популярні продукти харчування.

Чому? Оскільки в умовах такої інфляції люди здебільшого звертатимуть на дешеві аналоги, аніж на дорогі делікатеси. Так було 2021 року, коли найбільше подорожчали дешеві олія, яйця, курятина.

“Якщо ми подивимось, дорогі продукти подорожчали мало, оскільки з них українці “тікали” до дешевших, які подорожчали більше. Ця тенденція збережеться і цьогоріч, тому що люди відмовлятимуться від дорогих продуктів і створюватимуть додатковий попит на дешеві”, – каже експерт.


Залишити коментар