Чт. 25 Квітня 2024

Фермери розповіли, як на одній ділянці можна вирощувати непоєднувані культури

На Запоріжжі фермери практикують вирощування часнику та винограду на одній ділянці. Про це пише “Куркуль”.

«Часник та виноград добре розміщуються в календарному графіку робіт. Часник виступає і в ролі сидерату та збільшує врожайність ягід. У кінці червня його вже збирають, виноград у цей момент ще зовсім молодий. Головне, щоб міжряддя було не менше 3 м, а на цьому полотні треба висаджувати не більше 2 рядків часнику, тоді можна вести і механізований догляд», — розповів Іван Захаренко.

Він розповів, що об’єднавшись з іншими фермерами, минулого сезону вони отримали грантову допомогу від UHBDP та придбали цілий арсенал техніки для саджання, обробки та доробки часнику. Така механізація допомогла збільшить рентабельність виробництва на 35-55%.

«Зростання конкуренції на ринку, зменшення рентабельності до 20-40% змусило нас думати про зменшення виробничих витрат. Щоб бути конкурентоздатними, краще триматись разом. Ми чітко розуміємо, що хочемо отримувати більший прибуток і готові інвестувати ресурси на розвиток бізнесу», — поділився планами фермер.


Залишити коментар