Пт. 29 Березня 2024

Порція енергії на весь день: яким має бути здоровий сніданок

Здоровий і правильний сніданок допоможе організму функціонувати природно, нормалізує метаболізм, а це важливо для підтримки постійного індексу маси тіла. А ще ранкове приймання здорової їжі допоможе збалансувати рівень цукру в крові, тим самим попереджаючи розвиток цукрового діабету. Про це пише 1News.

П’ять складових здорового і корисного сніданку

Сніданок обов’язково повинен бути теплим. Запам’ятайте, що сухий бутерброд або мюслі з холодним молоком – погана ідея для ранкового приймання їжі. Саме теплий сніданок допоможе шлунку успішно “воювати” з соляною кислотою і виробляти ферменти. Але кава з сигаретою натщесерце – це не сніданок, а знущання над своїм здоров’ям.

Сніданок має бути свіжим. Не варто підігрівати на сніданок вчорашні борщ, суп або кашу, варити сосиски, щоб потім щедро присмачити їх майонезом – теж так собі варіант. Зварити нову кашу з замоченої на ніч крупи або зробити гарячий бутерброд буде не набагато довше, але зате в рази корисніше.

Здоровий сніданок – шлях до схуднення. Якщо їсти здорову їжу вранці, то вийде нарешті почати втрачати зайві кілограми. Тобто це фактично стратегія, яка допоможе вам почати втрачати вагу. Завдяки правильному сніданку ви не відчуватимете страшний голод, коли прийде час обіду. Отже, не станете переїдати і перехоплювати на ходу печеньки, солодощі та іншу нездорову їжу.

Насичений вітамінами сніданок – шлях до успіху. Мінерали, вітаміни, Омега-3 кислоти, якими багаті корисні продукти для сніданку, поліпшать роботу мозку. Якщо сподіваєтеся на хороший початок дня і виконання всієї запланованої роботи, то вибирайте тільки корисні продукти для сніданку.

І, звичайно, правильний сніданок – запорука гарного настрою. Якщо ваш організм працює без збоїв, не набирається зайва вага, ви менше втомлюєтеся і справляєтеся, то і, звичайно ж, приводів для поганого настрою буде менше.

Також варто знати, що для корисного сніданку підходять легкі за властивостями продукти: крупи, тушковані овочі або запечені на грилі чи в духовці фрукти, яйця, можна зварити або зробити омлет. Використовуйте для приготування каш замочену на ніч крупу: так вона швидше звариться, але не втратить своїх корисних властивостей.

Якщо без ранкового бутерброда ви не уявляєте свій сніданок, то, як уже сказано, зробіть гарячий тост з цільнозернового хліба. Якщо кинути хліб у тостер або запекти пару яблук, поки ви наводите ранковий марафет, то не доведеться витрачати багато часу на сніданок.


Залишити коментар