Пт. 29 Березня 2024

Ковідна дієта: лікар розповів, як підтримати і зміцнити організм

При більшості існуючих захворювань не варто недооцінювати допоміжну, захисну, а також профілактичну функцію вживаної їжі. Лікар Андрій Роханський розповів, які продукти і природні компоненти можуть допомогти не тільки посилити ресурси організму під час COVID-19, але і послужать прекрасною профілактикою, зміцнивши імунітет, повідомляє УНН.

Так, медик зазначає, що їжа повинна бути насичена корисними речовинами, які стимулюють імунітет і захищають організм від COVID-19.

“Відомо, що потрібно вживати всі продукти багаті кальцієм, вітаміном К, вітаміном D і цинком. Ось всі продукти, які їх містять, а не у полівітамінах. Також багато антиоксидантів, наприклад, кверцетин, містяться в різних фруктах і овочах, але ще нічого не дозріло. Звичайно, овочі і фрукти потрібно буде вживати влітку, але тут варто врахувати, що кверцетин хоч і є в овочах і фруктах, але в невеликій концентрації, тому терапевтично і для профілактики все-таки краще антиоксиданти приймати в концентрованому медикаментозному вигляді”, — зазначив Роханський.

На відміну від кверцетину, вітамін С, за словами лікаря, слід отримувати з різноманітних корисних продуктів харчування.

“Апельсини, квашена капуста, до речі, містить велику кількість вітаміну С. Його краще в природному вигляді вживати, тому що до сих пір ведуться суперечки з приводу того, чи засвоюється вітамін С в таблетках”, — пояснив Роханський.


Залишити коментар