Чт. 25 Квітня 2024

Стало відомо, чому сировари не хочуть підвищувати вартість продукції

Свята минули — і для вітчизняних сироварів настав нелегкий період. Кількість замовлень різко знизилася,  а впродовж січня експортери сирів і сирних продуктів майже не реалізовували продукції. Про це пише Infagro.

Досі не погоджено квоти на автомобільні перевезення між Україною та Казахстаном. Поки що незрозуміло хто в цьому винен, українська чи казахська сторона. Але у будь якому випадку наше Мінінфраструктури явно недопрацьовує. Подібні проблеми були і минулого року.

З урахуванням зниження попиту, зараз виробники сирів призупинили збільшення цін. Можливо їм навіть прийдеться частіше вдаватися до акційних знижок. Ціни зараз і так занадто високі.

Оскільки з експортом в Казахстан, який є основним імпортером сиру та сирних продуктів, зараз проблема, то про експортні ціни говорити зараз складно. Але, вірогідно, навіть якщо питання логістики буде вирішено, збільшити ціни, що склалися на початку року, не вдасться.

Минулого місяця сировари трохи активізувалися, сподіваючись на гарну святкову торгівлю і зварили біля 9 тис. т сичужних сирів і сирних продуктів. Ну а в цілому за рік виробництво такої продукції скоротилося на 11%, до 111 тис. т.


Залишити коментар