Пт. 29 Березня 2024

В Україні запустили унікальний екопроєкт для агровиробників

Вперше на українському енергетичному ринку готується до запуску симбіотичний екопроєкт для агровиробників. Вже найближчим часом у місті Токмак Запорізької області буде введена до експлуатації теплоелектростанція «Придніпровська БіоТЕС». Про це повідомляє пресслужба підприємства, пише agronews.ua.

Це перша в Україні ТЕС, що пропонує вигідні та комфортні умови для розвитку агробізнесу. Навколо БіоТЕС сформується зручна інфраструктура з оптимальною логістикою, а також інноваційний індустріальний парк.

«Розвиток в Україні теплової енергетики, основною сировиною для якої є біомаса, пояснюється значно дешевшою собівартістю її виробництва у порівнянні з традиційними джерелами. У такій аграрній країні як наша, де існують надлишки відходів аграрного виробництва, аналогічні проєкти не мають проблем із біопаливом. Сприятлива кон’юнктура цієї галузі й послугувала поштовхом до реалізації проєкту «Придніпровська БіоТЕС» загальною потужністю з виробництва електроенергії – 8,6 МВт і теплової енергії – 28 мВт. Потужність станції дозволяє проводити відбір пари у обсязі 10 тонн/ годину. Тобто ми повністю здатні забезпечити потреби великого агровиробництва,» – розповів Ярослав Мартинов, директор ТОВ «Придніпровська БіоТЕС».

Саме тому на етапі реалізації проєкту «Придніпровська БіоТЕС» пропонує агробізнесу розташувати своє виробництво в безпосередній близькості від теплоелектростанції, в промисловій зоні південної частини міста Токмак.

Вперше на українському енергетичному ринку пропонуються подібні умови потенційним бізнес-партнерам.

«Ми гарантовано надаємо теплову енергію у необхідних обсягах зі знижкою 50% від базису. Оскільки теплова енергія є однією з основних витратних частин агробізнесу, то переваги співробітництва з нашим проєктом очевидні. Адже така синергія факторів здатна суттєво знизити собівартість виробництва за рахунок нульових витрат на транспортування енергії»,- пояснює Ярослав Мартинов.

За інформацією фахівців ринку теплової енергетики, співробітництво з БіоТЕС зацікавить підприємців, які займаються зберіганням зернових та глибокою переробкою зернових культур.

У плодоовочівництві також є неабиякий інтерес до мінімізації витрат на тепло: сушка та заморожування плодоовочевої продукції, тепличний бізнес, переробка овочів та фруктів.

«У залежності від технологічної потреби того чи іншого виробництва, «Придніпровська БіоТЕС» може постачати пар як з параметрами для опалення та ГВП (120°С, 1,5 атм), так і з «високими» параметрами (330 °С, 8,5 атм), також можливі комбінації режимів теплофікації», – зазначає Ярослав Мартинов, додаючи, що на станції буде встановлено обладнання зі 100%-м екологічним контролем.

Наразі «Придніпровська БіоТЕС» шукає надійних партнерів у сфері агробізнесу забезпечуючи дешевим теплом та розвиненою інфраструктурою.

Відповіді на запитання стосовно проєкту можна отримати за телефоном: +38 050 011 71 06.


Залишити коментар