Пт. 19 Квітня 2024

Січневий локдаун: Українським супермаркетам заборонили продавати повсякденні товари

В Американській торговельній палаті заявили, що під час локдауну з 8 до 24 січня в Україні заборонили продавати побутову хімію, інструменти, одяг, пресу та інші товари повсякденного попиту не тільки в спеціалізованих магазинах, а навіть у супермаркетах.

Продавати дозволяється виключно харчові продукти, ліки, вироби медичного призначення, засоби гігієни та зв’язку, корми, ветеринарні препарати, насіння, засоби захисту рослин. Інші ж товари можна буде придбати тільки з адресною доставкою, тому супермаркетам доведеться закривати відділи із «забороненими» товарами або забороняти продаж під час розрахунку на касі.

В Американській торговельній палаті вважають, що такі обмеження є нелогічними, і заявляють про додаткові збитки від цієї норми (введеної постановою Кабміну № 1236 від 9 грудня) та невдоволення споживачів.

«На думку компаній-членів Палати, таке рішення не тільки є прямим обмеженням прав споживачів щодо придбання необхідної продукції, а й потенційно може призвести до виникнення конфліктних ситуацій у магазинах», — заявили в Американській торговельній палаті, закликавши Кабінет міністрів переглянути текст відповідної постанови та скасувати обмеження доступу відвідувачів до інших товарів.

Варто нагадати, що, згідно з постановою уряду № 1236, під час січневого локдауну забороняється торгувати товарами всім магазинам, крім тих, на 60% торгових площ яких здійснюється торгівля харчовими продуктами, лікарськими препаратами, медичними виробами, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.


Залишити коментар