Як приготувати справжній хеловінський суп: рецепт у гарбузовому горщику
Суп з гарбуза. Фото з мережі.
Гарбузовий крем-суп, поданий прямо в цілому гарбузі – це не просто смачна страва, а справжня зірка хеловінського столу. Така подача виглядає ефектно, створює осінню атмосферу та точно здивує всіх гостей. До того ж, готується набагато простіше, ніж здається.
Гарбуз – символ Хеловіну, тому страви з нього ідеально вписуються у святкову тематику. Крем-суп має ніжну кремову текстуру та насичений осінній смак з нотками спецій, що особливо приємно в прохолодні жовтневі вечори.
Подача в цілому гарбузі робить звичайний суп особливим – такий “горщик” можна навіть прикрасити вирізаною страшною мордочкою з іншого боку, щоб створити повноцінний хеловінський декор.
Інгредієнти для гарбузового крем-супу
Для приготування потрібно:
- великий гарбуз для подачі (2-3 кг)
- гарбуз для супу – 500 г
- картопля – 2-3 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 велика
- часник – 2-3 зубчики
- вершки 10-20% – 150 мл
- овочевий або курячий бульйон – 800 мл
- оливкова олія – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- мускатний горіх – на кінчику ножа
- імбир свіжий – невеликий шматочок (за бажанням)
- гарбузове насіння для прикраси
Приготування
Спочатку підготуйте великий гарбуз для подачі. Зріжте верхівку і акуратно вишкребіть насіння та частину м’якоті ложкою з гострими краями. Стінки повинні залишитися товщиною близько 2-3 см. Цю м’якоть можна використати для супу.
Гарбуз (500 г), картоплю та моркву почистіть та наріжте кубиками. Цибулю і часник подрібніть. На оливковій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте часник та тримайте на вогні ще хвилину.
Додайте до каструлі нарізані овочі, залийте бульйоном і варіть на середньому вогні 20-25 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. Додайте сіль, перець та мускатний горіх.
Зніміть каструлю з вогня та пюруйте суп блендером до однорідної кремової консистенції. Влийте вершки, перемішайте та прогрійте ще 2-3 хвилини, не доводячи до кипіння.
Подача в гарбузі
Налийте готовий крем-суп у підготовлений гарбуз-горщик. Прикрасьте зверху підсмаженим гарбузовим насінням, краплинами вершків або свіжою зеленню.
Якщо хочете додати хеловінського настрою, на зворотньому боці гарбуза можна вирізати страшну або кумедну мордочку. Також можна подавати суп з чорним хлібом, нарізаним у формі кажанів або привидів за допомогою формочок для печива.
Для більш насиченого смаку можна запекти шматочки гарбуза в духовці перед варінням – так суп набуде карамельних ноток. Якщо любите гострі страви, додайте трохи свіжого імбиру або щіпку кайєнського перцю.
Гарбуз-горщик можна підготувати заздалегідь – він зберігається в холодильнику 2-3 дні. Перед подачею можна злегка прогріти його в духовці при 150°C протягом 10-15 хвилин, а потім налити гарячий суп.
Такий гарбузовий крем-суп стане справжньою окрасою хеловінського столу, поєднуючи в собі яскраву подачу, осінні смаки та святкову атмосферу.
Хоча ним можна смакувати цілу осінь та зиму. І просто з тарілки.
Спробуйте також автентичний рецепт капусняка з пшоном та квашеною капустою.

Залишити коментар