Фото: "Сімʼя і дім"
Так, у цьому рецепті немає жодного помідора. Так, основний інгредієнт – кабачки, але їхній смак зовсім не відчувається. На смак – класичний лагідний кетчуп.
Інгредієнти:
3 кг кабачків (вага без шкірки і насіння!), 1 кг цибулі, 0,5 л томатної пасти, по 1 ч. ложці: папри солодкої, паприки копченої, хмелі-сунелі, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю, 200-300 г цукру, 80 мл оцту 9%, 6 зубців часнику.
Спосіб приготування:
У казан покласти шар перемелених кабачків, на нього шар перемеленої цибулі, тушкувати, помішуючи, 1 год. Додати томатну пасту і всі спеції, проварити 10 хв, все збити блендером. Накласти у чисті сухі банки по 0,5 л, стерилізувати 20 хв, закрутити, перевернути, вкутати. Виходить 7 банок по 0,5 л.
Такий кетчуп можна використовувати до макаронів (як соус), до піци, для заливок 50/50 (для голубів, перцю фаршированого), для заливок домашніх тюфтельок.
Додав: Марія Просто
Джерело: Сім'я і дім

Залишити коментар