Вінниччина серед лідерів виробництва цукру в Україні
На Вінниччині завершили сезон цукроваріння два з п’яти цукрозаводів, які працювали у сезоні 2024/25.
Про це повідомила пресслужба Вінницької ОВА.
За підсумками переробки цукросировини, в області вироблено 299 тис. тонн цукру, при цьому обсяг переробленої сировини склав 2,3 млн тонн. Варто зазначити, що минулого року на цей же період цукровари Вінниччини виготовили 340 тис. тонн продукції.
Загалом ситуація на ринку залишається позитивною. Міністр аграрної політики Віталій Коваль раніше повідомив, що до кінця року очікується рекордний експорт цукру — понад 700 тис. тонн. Це стане найбільшим показником з 2000 року та свідчить про зростаючу конкурентоспроможність української цукрової промисловості на міжнародному ринку.
Вінниччина є одним з ключових регіонів у виробництві цукру в Україні, з високим потенціалом для подальшого розвитку галузі.
Залишити коментар