Чт. 24 Жовтня 2024

Як біопрепарати впливають на зниження витрат у сільському господарстві

Фермери часто витрачають багато ресурсів на успішне ведення сільського господарства, зокрема на утримання тварин. Одним із рішень, що допомагає оптимізувати цей процес, є застосування біопрепаратів. Такі продукти містять спеціальні бактерії для свинячого гною, екскрементів рогатої худоби, птиці тощо, що здатні значно покращити умови утримання тварин та перетворити відходи на цінний ресурс. Детальніше – далі в матеріалі.

Переваги використання біопрепаратів в сільському господарстві

Біопрепарати для переробки гною – це ферментна суміш, яка використовується для оптимізації витрат на догляд за тваринами у сільському господарстві. Основна дія таких препаратів полягає у пришвидшенні переробки відходів без додаткового втручання людини. Це можливо завдяки спеціальному складу  засобів, як-от бактерії для підстилки, активатори, зволожувальні реагенти тощо. А отже, такий препарат може стати незамінним як для великих виробництв, так і для невеликих фермерських господарств. Серед основних переваг біопрепаратів:

  • екологічність;
  • покращення здоров’я тварин;
  • підтримання оптимальної температури у хлівах та стійлах;
  • пришвидшення переробки відходів;
  • зниження собівартості продукції;
  • прискорення набору маси тварин.

Так, використання біопрепаратів зменшує витрати на оплату праці, адже до догляду за тваринами може бути залучена менша кількість людей. Водночас умови утримання тварин стають кращими. Це можливо завдяки тому, що швидка переробка гною бактеріями для глибокої підстилки зменшує ризики захворювань тварин і появи гризунів у помешканнях.

Крім цього, під час переробки бактерії для гною свиней, птиць та іншої худоби виділяють багато енергії та тепла. Це дозволяє знизити витрати на обігрів приміщень.

Важливим аспектом у використанні біопрепаратів є економія на добривах. Після переробки гною тварин утворюється ферментаційна підстилка, яка може слугувати надалі якісним добривом для рослин. Отже, це знижує додаткові витрати на його закупівлю.

Крім біопрепаратів з бактеріями для гною, існують засоби для переробки компосту. Їх використання допомагає зменшити витрати на закупівлю додаткових добрив і покращити якість ґрунтів.

Де придбати якісні біопрепарати

Водограй – це український виробник, який вже 10 років займається виробленням та реалізацією натуральних біопрепаратів різного спектра дії, зокрема засобів для вигрібних ям, для компосту та для гною. Біопрепарати Водограю постійно проходять контроль якості та перевірку ефективності. Щоденно багато клієнтів довіряють продукції з бактеріями Водограю для догляду за худобою.


Залишити коментар