Шведський пиріг готують з яблуками
Це дуже смачний старовинний рецепт яблучного пирога. Рецепт простий і тим особливо цінний. Яблука з кислинкою, хрумкіт горішків, аромат ванілі та кориці з ноткою лимонної цедри, розсипчасте та ніжне тісто, яке просто тане в роті.
Інгредієнти:
3-4 яблука,
1 ст. л. цукру (можна коричневого),
1 ч. л. кориці (за бажанням),
сік 1/2 лимона,
3/4 ст. волоських горіхів (підсушити у духовці й подрібнити),
70 г вершкового масла+60 г олії,
130 г цукру,
1 велике яйце,
1 ст. борошна,
1/2 ч.л. розпушувача,
1/4 ч.л. солі.
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо яблука. Ріжемо пластинками (не дуже тонко), поливаємо лимонним соком, посипаємо цукром і корицею, змішуємо. Форму змащуємо маслом, або вистилаємо пергаментом, кладемо яблука і вирівнюємо. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Розтоплюємо масло, додаємо туди олію, цукор та яйце – змішуємо до однорідного стану, додаємо цедру. В окремій мисці змішуємо просіяну муку, розпушувач, сіль. Додаємо суху суміш до яєчно-масляної, горіхи. Ложкою викладаємо отримане тісто на яблука.
Випікаємо в духовці (180 С) 50-60 хв, якщо верх швидко рум’яниться прикриваємо пергаментним папером.
Залишити коментар