Пн. 14 Жовтня 2024

Чайні пакетики допоможуть на городі

Фото: Unsplash

Випити на городі чашку чаю дуже приємно. Особливо після тяжкої роботи, якої на ділянці постійно вистачає. Не викидайте чайні пакетики, які можуть стати вам у нагоді. Вони вам однозначно знадобляться в корисних цілях.

Компост

Чайні пакетики можна і треба викидати у компостну яму. Від них там дійсно буде багато користі. Справа в тому, що чайна заварка має в складі багато поживних елементів. Вони перейдуть до компосту, а потім вже на сам город. Зверніть увагу на важливий момент. Чай та заварка до нього мають бути без цукру, щоб не дати можливість розмножуватись шкідливим бактеріям та грибкам.

Добриво для рослин

Заварку з пакетиків можна використовувати відразу на ділянці. Для цього їх треба підсушити та розсипати на грядках. Можна також під корінь кущів та дерев. Секрет полягає в тому, що дощові хробаки дуже добре приманюються такими ласощами, а це допомагає рихлити ґрунт.

Чай для квітів

Якщо ви маєте в домашніх умовах горщики із квітами, тоді ви часто їх миєте від пилу. Використайте для цього чайні пакетики після чаю. Просто візьміть і протріть ними листя квітів. По-перше, ви зможете позбавитись пилу. По-друге, рослини стануть краще поглинати кисень та виробляти кисень.

Чайні пакетики є корисними. Можна сказати, що це є вторинне використання. Наступний раз, коли питимите чай, не викидайте просто так чайні пакетики у сміття.


Залишити коментар