Назвали область, яка є лідером у виробництві меду
Бджоли Житомирщини є стабільними лідерками з виробництва меду з-поміж бджіл з інших областей. Навіть попри рекорди температур та аномальну спеку трудівниці майже не зменшили обертів.
Про це йдеться в матеріалі «Суспільного».
За час війни показники виробництва дещо змінилися. У 2023 р. бджоли зібрали 6 тис. т меду. Цей показник трохи нижчий від того, який був до війни, адже мали понад 8 тис. т. Основна частина такого виробництва зосереджена саме у господарствах населення — це 99,3% бджолосімей.
Рекорди температур та аномальна спека у липні на Житомирщині також позначилися на виробництві меду.
«Навіть для бджільництва ота висока температура повітря була несприятливою. Бджоли не вилітали з вуликів. До прикладу, цвітіння гречки, і має відбуватися вже процес запилення, але він порушився. Тож погода вплинула на весь спектр в аграрному секторі по селах», — розповіла Ніна Добринська, заступниця голови Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Ніна Добринська.
Залишити коментар