Нд. 24 Листопадаа 2024

У якому вигляді сало найкорисніше

Сало – улюблений продукт українців, але не все сало однаково корисне. Від деяких видів краще відмовитись інакше будуть серйозні проблеми зі здоров’ям.

Насамперед варто відзначити, що сало – це звичайний шар жиру, в якому містяться вітаміни, поліненасичені жирні кислоти, антиоксиданти та селен.

Сало допомагає зміцнювати імунітет, протистояти раковим захворюванням, захищати судини від атеросклерозу, покращити обмін речовин і також має гарні жовчогінні властивості. Але не все сало однаково корисно.

У їжу ми вживаємо сире солоне, копчене, варене та смажене сало. Так ось, найкориснішим вважається звичайне сире солоне сало – після посолу воно практично не втрачає своїх корисних властивостей.

А ось варене сало при варінні втрачає свої корисні речовини і залишається просто смачним. Найшкідливіше копчене та смажене сало. Просто при копченні та смаженні у салі утворюються канцерогени, які дуже шкідливі для нашого здоров’я. Зловживаючи таким салом, можна “заробити” проблеми з печінкою, підшлунковою, жовчним міхурем.

Не все однозначно і із сирим солоним салом.

Медики не рекомендують його вживати, якщо є:

  • захворювання печінки;
  • захворювання нирок;
  • при жовчнокам’яній хворобі;
  • при панкреатиті;
  • при холециститі;
  • людям із зайвою вагою можна лише після індивідуальної консультації лікаря-дієтолога.

“Розлучення уві сні” – новий тренд у світі


Залишити коментар