Салат з курячою печінкою та квасолею можна приготувати на свята
Цей салат виходить ситний і смачний. Тому готувати його можна як на будень, так і на свята. Інгредієнтів тут небагато і всі вони є практично у кожної господині в холодильнику.
Інгредієнти:
150 г квасолі червоної
150 г курячої печінки
1 цибулина
0,5 шт. моркви
петрушка – на смак
1 зубчик часнику
70 г майонезу
сіль, перець – на смак
3 ст. л. олії
Спосіб приготування:
Червону квасолю замочити на ніч у холодній воді. Вранці злити з неї воду, перекласти квасолю в каструлю, залити чистою водою й покласти на вогонь. Варити квасолю під кришкою на середньому вогні до м’якості приблизно 1,5 години.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Заєць” – традиційна страва до великоднього столу
Курячу печінку помити, обсушити й нарізати невеликими шматочками. Розігріти на сковороді трішки олії. Викласти нарізану печінку, посолити й поперчити. Обсмажувати, помішуючи, на сильному вогні до утворення підсмаженої скоринки, приблизно 5-6 хвилин.
Обсмажену курячу печінку перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва олія.
Цибулю та моркву очистити та промити. Цибулю нарізати півкільцями, моркву – великою соломкою. Обсмажити цибулю і моркву на олії, що залишилася після печінки, помішуючи впродовж 4 хвилин.
Перекласти курячу печінку в глибокий салатник, додати відварену червону квасолю, подрібнену петрушку, дрібно нарізаний часник, остиглі цибулю та моркву. Заправити салат майонезом, посолити, поперчити та перемішати.
Залишити коментар