“Заєць” – традиційна страва до великоднього столу

“Заєць” – страва, схожа на м’ясний хлібець, яку традиційно готують на Великдень на Заході України. До речі, ні зайчатини, ні кролятини у ній немає. “Заєць” виходить дуже смачним і ситним!

Інгредієнти:

1,5 кг яловичого фаршу

700 г сала або 1,5 кг свинини

350 г сала

4 середні цибулини,

8 зубців часнику

7 яєць

100 г манки

сіль, перець

200 мл молока

4 скибки хліба

Спосіб приготування:

Перемолоти м’ясо, сало, розмочену у молоці булку, додати решту складників, перемішати і добре вибити долонями декілька хвилин.

Форми із фольги змастити олією. Можна зверху посипати кмином або підсмаженим кунжутом.

Пекти 40–50 хв при температурі 180–200 градусів.

З форми виймати холодним, або ще краще на другий день. Виходить чотири “Зайчики” розміром 7 на 20 см.

Раніше ми писали: Скоро свято: Італійська паска панетоне (Рецепт)


Залишити коментар