Брімато: що за овоч і як його їдять?
Індійські вчені вивели новий сорт овочів — брімато.Незнайома назва brimato складається з двох похідних: brinjal та tomato. Перше слово перекладається як «баклажан», друге означає «помідор». І це не гібрид двох овочів у генетичному розумінні, а результат щеплення, що дозволяє рости різним видам на одному кущі. Повідомляє Огородник.
Розробники нового способу щеплення експериментують в Індійському інституті вивчення овочів — підрозділі Національної ради аграрних досліджень (ICAR) у Варанасі.
За словами старшого наукового співробітника Ананта Бахадура, обидві щеплені рослини належать до однієї родини, хоча й відрізняються за індивідуальними характеристиками. У винаході нового методу щеплення брали участь різні культури, але найуспішнішим досвідом виявилося поєднання на спільному кущі саме томату та баклажану. Дослідники мають намір поєднувати в аналогічний спосіб так само й інші овочеві культури.
Залишити коментар