
Рибні фрикадельки готують в сухарях

Рибні фрикадельки. Фото з відкритих джерел.
Рибні фрикадельки вдаються дуже ніжними всередині, з легкою золотавою скоринкою. Тобі сподобається!
Інгредієнти:
Рибне філе (тріска, хек, минтай або лосось) – 500 г,
Цибуля – 1 шт.,
Часник – 1 зубчик,
Білий хліб або булка – 1 шматок,
Молоко – 50 мл,
Яйце – 1 шт.,
Сіль, перець – за смаком,
Зелень,
Панірувальні сухарі – 2-3 ст. л.,
Олія – 2-3 ст. л.
Соус:
Вершки або сметана – 200 мл,
Цибуля – 1 шт.,
Морква – 1 шт.,
Томатна паста – 1 ст. л.,
Борошно – 1 ч. л.,
Сіль, спеції – за смаком.
Спосіб приготування:
Залий хліб молоком і залиши на кілька хвилин, щоб він розм’як. Пропусти рибне філе, цибулю, часник і відтиснутий хліб через м’ясорубку або подрібни у блендері.
Додай яйце, сіль, перець і, за бажанням, подрібнену зелень. Ретельно перемішай. Сформуй невеликі кульки (діаметром 3-4 см) і обваляй їх у панірувальних сухарях.
Обсмаж фрикадельки на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки. Переклади у тарілку.
Для соусу натри моркву й наріж цибулю. Обсмаж їх на сковороді з олією до м’якості. Додай томатну пасту, перемішай й обсмажуй ще 1-2 хвилини.
Всип борошно, перемішай, а потім влий вершки або сметану. Додай спеції, доведи до кипіння й вари 2-3 хвилини.
Переклади фрикадельки в соус і тушкуй під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин. Подавай рибні фрикадельки гарячими з картопляним пюре, рисом або свіжими овочами.
Залишити коментар