Пт. 14 Лютого 2025

Рибні фрикадельки готують в сухарях

Рибні фрикадельки. Фото з відкритих джерел.

Рибні фрикадельки вдаються дуже ніжними всередині, з легкою золотавою скоринкою. Тобі сподобається!

Інгредієнти:

Рибне філе (тріска, хек, минтай або лосось) – 500 г,

Цибуля – 1 шт.,

Часник – 1 зубчик,

Білий хліб або булка – 1 шматок,

Молоко – 50 мл,

Яйце – 1 шт.,

Сіль, перець – за смаком,

Зелень,

Панірувальні сухарі – 2-3 ст. л.,

Олія – 2-3 ст. л.

Соус:

Вершки або сметана – 200 мл,

Цибуля – 1 шт.,

Морква – 1 шт.,

Томатна паста – 1 ст. л.,

Борошно – 1 ч. л.,

Сіль, спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

Залий хліб молоком і залиши на кілька хвилин, щоб він розм’як. Пропусти рибне філе, цибулю, часник і відтиснутий хліб через м’ясорубку або подрібни у блендері.

Додай яйце, сіль, перець і, за бажанням, подрібнену зелень. Ретельно перемішай. Сформуй невеликі кульки (діаметром 3-4 см) і обваляй їх у панірувальних сухарях.

Обсмаж фрикадельки на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки. Переклади у тарілку.

Для соусу натри моркву й наріж цибулю. Обсмаж їх на сковороді з олією до м’якості. Додай томатну пасту, перемішай й обсмажуй ще 1-2 хвилини.

Всип борошно, перемішай, а потім влий вершки або сметану. Додай спеції, доведи до кипіння й вари 2-3 хвилини.

Переклади фрикадельки в соус і тушкуй під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин. Подавай рибні фрикадельки гарячими з картопляним пюре, рисом або свіжими овочами.

Рецепт колотуші з Рівненщини: історія та приготування


Залишити коментар