Пт. 27 Вересня 2024

Що відбувається на українському ринку цукру

Фото з відкритих джерел.

Деякі заводи в Україні вже почали знижувати ціни з попередніх 21,50-22 грн/кг до 21 грн/кг. Внутрішні ціни на український цукор знижуються через торговельні обмеження з ЄС. Водночас вартість цукру на світовому ринку зростає.

Про це свідчать дані сільськогосподарського кооперативу «ПУСК», створеного у межах Всеукраїнської аграрної ради.

«Український цукор переважно залишається на внутрішньому ринку через обмежений експорт. Спроби постачати продукцію до Туреччини, Македонії та інших країн поки що не дозволяють суттєво розвантажити запаси. Через торговельні обмеження з ЄС, які триватимуть до 2025 року, Україна стикається з труднощами експорту цукру», – зазначають у кооперативі.

Аналітики вважають, що деякі заводи в Україні вже почали знижувати ціни з попередніх 21,50-22 грн/кг до 21 грн/кг. Прогнозується, що гуртові ціни від заводів можуть знизитися до 18-19 грн/кг у вересні-жовтні через перенасичення внутрішнього ринку.

Водночас світовий ринок цукру демонструє значне зростання цін, зокрема, через засуху в Бразилії, яка серйозно вплинула на врожайність цукрової тростини.

«Додатково ситуацію ускладнили масштабні пожежі, що пошкодили від 5% до 8% посівних площ. Це призвело до суттєвого зростання вартості цукру на світових біржах», – пояснили у «ПУСК».


Залишити коментар