Найпростіший рецепт американських панкейків
Готувати усі ці панкейки – особлива насолода. Вони виходять пухкими й ароматними. А особливого смаку додає поливка з меду.
Інгредієнти:
200 мл молока 2,5%,
200 г борошна,
1 яйце,
1 ст. л. цукру,
50 г вершкового масла,
½ ч. л. розпушувача,
50 мл меду для подачі.
Спосіб приготування:
Дістаньте з холодильника молоко, щоб воно трохи нагрілося. У глибоку миску вбийте 1 яйце, додайте столову ложку цукру і збийте за допомогою віничка або блендера з цією насадкою.
Додайте 200 мл молока кімнатної температури, продовжуючи збивати. Змішайте 200 г борошна з ½ ч. л розпушувача, додайте у молочно-яєчну суміш і знову ретельно збийте.
Розтопіть 50 г масла зручним для вас способом – на маленькому вогні, водяній бані чи у мікрохвильовці. Влийте у тісто та добре розмішайте до повного поглинання. У вас має вийти однорідне тісто, приблизно як сметана середньої густини. Накрийте миску плівкою і поставте холодильника на 20 хв.
Вийміть охолоджене тісто, коли поставите пательню розігріватися. Виливайте суміш ополоником в центр розігрітої сковорідки. Смажте з обох боків до золотистої кірочки. Викладайте гіркою, поливайте медом чи кленовим сиропом і подавайте до столу.
Залишити коментар