Сб. 21 Грудня 2024

Рецепт салату із язика без майонезу

Фото: Сімʼя і дім.

Язик – делікатес. А салат із язика може стати родзинкою на святковому столі. Приготуйте, це смачно! До речі, салат без майонезу.

Інгредієнти:

500 г яловичого язика,

3 середні морквини,

2 сині цибулини,

2 шт. маринованого огірка,

кріп,

3 зубці часнику,

перець горошком,

2 лаврові листки,

сіль,

мелений перець,

олія.

Спосіб приготування:

У каструльку викласти промитий язик, 1 морквину, 1 цибулину, перець горошком, лавровий лист. Залити холодною водою, поставити варити до готовності, приблизна вага 500 г, тому варимо близько 2 годин.

Перевірити готовність ножем. Коли язик звариться, витягнути його з бульйону, залити холодною водою, залишити трішки постояти. Злити воду, очистити від шкірки.

Натерти моркву (я використовую тертку для приготування моркви по-корейськи). Розігріти сковорідку, налити олію, покласти розрізані навпіл часничинки, прожарити їх, потім вийняти. Далі викласти моркву, прожарити її до м’якості.

Нарізати в миску: язик соломкою, огірок маринований соломкою, синю цибулю півкільцями, додати моркву. Посолити, поперчити до смаку, додати олію. Гарно перемішати. Рекомендую салат перед вживанням охолодити.


Залишити коментар