Язик – делікатес. А салат із язика може стати родзинкою на святковому столі. Приготуйте, це смачно! До речі, салат без майонезу.
Інгредієнти:
500 г яловичого язика,
3 середні морквини,
2 сині цибулини,
2 шт. маринованого огірка,
кріп,
3 зубці часнику,
перець горошком,
2 лаврові листки,
сіль,
мелений перець,
олія.
Спосіб приготування:
У каструльку викласти промитий язик, 1 морквину, 1 цибулину, перець горошком, лавровий лист. Залити холодною водою, поставити варити до готовності, приблизна вага 500 г, тому варимо близько 2 годин.
Перевірити готовність ножем. Коли язик звариться, витягнути його з бульйону, залити холодною водою, залишити трішки постояти. Злити воду, очистити від шкірки.
Натерти моркву (я використовую тертку для приготування моркви по-корейськи). Розігріти сковорідку, налити олію, покласти розрізані навпіл часничинки, прожарити їх, потім вийняти. Далі викласти моркву, прожарити її до м’якості.
Нарізати в миску: язик соломкою, огірок маринований соломкою, синю цибулю півкільцями, додати моркву. Посолити, поперчити до смаку, додати олію. Гарно перемішати. Рекомендую салат перед вживанням охолодити.
Залишити коментар