Сб. 21 Вересня 2024

Як правильно зберігати часник – перевірені способи

Фото з відкритих джерел.

Зазвичай часник зберігають в погребах, але якщо його немає, зберегти часник свіжим на всю зиму може бути складним завданням. Ми зібрали кілька перевірених способів. 

Один зі зручних способів зберігання часнику – у трилітровій скляній банці. Головки часнику укладають у банку, а замість кришки використовують складену в кілька разів марлю, що дає змогу часнику “дихати”. Зберігайте банку в темному і сухому місці.

Можна також тримати часник у косах або пучках. Косу або пучок підвішують у провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів. Такий спосіб не тільки збереже часник, а й прикрасить кухню.

У сітці або панчосі зберігання в сітці або капроновій панчосі – це простий і ефективний спосіб. Обидва матеріали добре пропускають повітря, запобігаючи загниванню. Сітку або панчоху з часником підвішують у темному місці, і періодично перевіряють стан головок.

У харчовій плівці Якщо вологість повітря у квартирі занадто низька, часник може всихати. Щоб уникнути цього, головки часнику можна упакувати в харчову плівку.

У холодильнику часник можна зберігати, але тільки за умови, що він перебуватиме в герметичній упаковці, щоб уникнути зайвої вологості. Однак найчастіше часник зберігається в кімнатних умовах, якщо дотримано всіх правил підготовки та вибору місця.


Залишити коментар