Ср. 18 Вересня 2024

Вчені дослідили унікальні властивості помідорів

Фото з відкритих джерел.

Маючи потужні бактерицидні властивості, помідори можуть допомогти в боротьбі з сальмонелою та іншими кишковими бактеріями, що викликають серйозні захворювання.

Про це свідчать дані дослідження, проведене вченими Корнельського університету у США.

У ході серії клітинних експериментів вчені визначили, що помідори містять сполуки, здатні атакувати сальмонелу та знищити її. Особливу увагу було приділено тифозному серотипу сальмонели, який викликає черевний тиф, серйозне захворювання, особливо поширене в регіонах з обмеженим доступом до чистої води, санітарії та вакцин.

Дослідження також виявило, що помідорний сік здатний знищувати як звичайні штами сальмонели, так і стійкі до антибіотиків, що робить його потенційно важливим компонентом у боротьбі з інфекціями, стійкими до ліків.

Хоча результати дослідження не передбачають радикальної зміни дієти у бік масового споживання помідорів або томатного соку, вони наголошують на важливості включення помідорів у збалансоване харчування у поєднанні з іншими фруктами та овочами. Правильне приготування їжі та дотримання методів гігієни також є ключовими факторами у запобіганні інфекціям та отруєнням.

Чашка кави може продовжити життя


Залишити коментар