Ср. 18 Вересня 2024

Україна збільшує обсяги експорту крохмалю

Фото з відкритих джерел.

За останні декілька років Україна з імпортера крохмалю перетворюється на експортера. За цей час побудовано низку сучасних підприємств, оснащених імпортним обладнанням, які переробляють картоплю на крохмаль, повідомив т.в.о. директора ПБП «Вимал» Сергій Лазар.

Про це пише AgroPortal.ua.

«2012 року ми провели модернізацію виробництва, встановили нове іноземне обладнання і почали виробляти продукцію дуже високої якості. Саме в цей період почалися постачання крохмалю на експорт до Південно-Східної Азії, але вони були невеликими. Новий завод ми побудували 2018 року, його потужність 600 тис. т картоплі/добу», — сказав Лазар.

За його словами, водночас картоплярі України фактично перестали вирощувати картоплю з високим умістом крохмалю. Сировинна база крохмальної промисловості відкинута на 10 років назад до рівня 2014 року.

«Дякуючи Богові, світова кон’юнктура сьогодні носить сприятливий для українського крохмалю характер, і в результаті в сезоні 2023/2024 Україна встановила рекорд з експорту крохмалю в межах 10 тис. т», — говорить Лазар.

Хто з українців отримає компенсацію за газ


Залишити коментар