Чт. 19 Вересня 2024

Мʼясо може подорожчати

Фото з відкритих джерел.

Відчутне зростання цін на основні види м’яса – яловичину, свинину та м’ясо птиці – спостерігається, зазвичай, на новорічні та великодні свята, а також на межі літнього й осіннього сезонів.

Про це повідомляє 24 канал.

“Восени ж визначальним чинником, який впливатиме на ціну основних видів м’яса, слугуватиме ціна на зернові та їх фактичний урожай, адже у структурі собівартості м’яса близько 70% складають саме корми. Окрім цього, нинішні реалії включають аномальну спеку та систематичні тривалі відключення електроенергії, які також впливають на підвищення собівартості продукції”,
– зазначає головна наукова співробітниця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець.

На початок серпня 2024 року, за даними Державної служби статистики України, середні споживчі ціни на яловичину зросли проти цін на початок серпня 2023 року на 20% і становили 270,01 гривні за кілограм.

Куряче філе за цей період здорожчало на 3,3% і коштувало 158,62 гривні за кілограм. Водночас середні споживчі ціни на курячу тушку зменшилися на 4% – до 86,8 гривні за кілограм. За цей же період середні споживчі ціни на свинину зменшилися на 10,2% і становили 177,47 гривні. Сало здешевшало на 0,8% і коштувало 160,10 гривні за кілограм.

За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у вересні 2024 року можливе підвищення середніх споживчих цін на основні види м’яса – яловичина, свинина та курятина – до 3%.

Скільки коштує приготувати борщ в Польщі та Україні


Залишити коментар