Чорну ікру вирощують у лабораторії
Стартап Optimized Foods удосконалив культивовану чорну ікру завдяки використанню міцелію. Це дозволило значно покращити її смак, текстуру та поживну цінність.
Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він відомий своїми унікальними властивостями, такими як здатність перетворювати органічні речовини на корисні поживні елементи.
Одним із ключових досягнень компанії стала культивована ікра, виготовлена у лабораторії за допомогою клітин осетрових риб та їстівного міцелієвого каркасу. Цей підхід не лише знижує негативний вплив на довкілля, але й забезпечує структуру і текстуру, які максимально наближені до традиційної чорної ікри.
Завдяки власнй технології компанія може виробляти високоякісну ікру лише за один місяць
Для порівняння, традиційне фермерське вирощування ікри потребує років – залежно від виду риби. Наприклад, самка білуги дозріває від малька до статевої зрілості приблизно за 10 років, після чого дає ікру кожні 4 роки.
Залишити коментар