Пн. 16 Вересня 2024

Як вибрати ідеальну електронну книгу

Електронна книга дуже зручна у користуванні, тому виберіть найкращу для себе.

Поява електронної книги зробили «революцію» у читанні. Вона компактна, ергономічна, а головнеобʼємна. В одній електронній книзі може вміщатися маленька електронна бібліотека. Тому тут є безумовна перевага над паперовою книгою. 

Сьогодні є безліч моделей електронних книг https://stylus.ua/uk/elektronnye-knigi/, і важко зорієнтуватися, але ми вам у цьому допоможемо.

Перша в історії електронна книга

Хоча це може здатися дивним, перша історія електронних книг починається ще в 1949 році. Саме тоді вчителька Ангела Руїс Роблес винайшла так звану “Механічну енциклопедію”. Це був інтерактивний пристрій, який використовував складний механізм кнопок і коліщаток для створення книги. 

«Механічна енциклопедія», попри свою складність, стала пілотним проєктом і була поділена на дві частини. Ліва частина містила автоматичний алфавіт, який дозволяв складати слова за допомогою кнопок, а права – циліндри й котушки, що розгорталися та містили змінні предмети й уроки.

Хоча цей пристрій суттєво відрізнявся від сучасних електронних книг, він давав змогу переносити навчальні матеріали без значної ваги, бувши провісником ідеї портативності інформації, що схожа на сучасні електронні книги.

Особливості електронної книги

Якщо ви маєте намір купити електронну книгу, то ми розповімо на що слід звернути увагу, щоби обрати хороший пристрій.

Екран

Найважливішою частиною будь-якої електронної книги є її  екран. Саме через це ви зможете читати й матимете відношення до самої книги, тому вам варто звернути на неї особливу увагу. Екрани з електронним чорнилом є важливими для електронних читалок, особливо якщо ви збираєтеся витрачати багато годин на читання. Це технологія, яка відповідає за імітацію традиційного паперу. Вони не мають  підсвічування, тому не шкодять вашим очам, як інші екрани. Хоча у нього є  недолік : для читання вам знадобиться джерело світла. Однак ви повинні знати, що є деякі, які мають вбудоване освітлення, щоб ви могли читати навіть у темряві.

Формат

На це потрібно звернути певну увагу, оскільки це дані, які відображаються в технічних характеристиках пристрою. Бажано знати, який тип формату підтримує кожна електронна книга, оскільки не всі вони підтримують усі типи. Звичайно, конвертувати один формат в інший не дуже складно (хоча ви повинні мати на увазі, що стиль і формат можуть змінюватися).

Акумулятор

Більшість електронних пристроїв для читання використовують електронне чорнило, а не підсвічування, означає, що, окрім зменшення напруги очей, пристрій споживає менше енергії. Загалом батареї, як правило, мають високу автономність — їх потрібно заряджати від двох до трьох разів на місяць.

Внутрішня пам’ять

Хоча електронні книги зазвичай не вимагають багато місця, ємність внутрішньої пам’яті пристрою для читання електронних книг є вирішальним фактором. Рекомендується мінімум 8 ГБ пам’яті, щоб ви могли підтримувати велику колекцію книг, не турбуючись про те, що з часом не вистачить місця. На відміну від смартфонів, електронні книги не застарівають швидко; Насправді це пристрої, які можна використовувати протягом тривалого часу. Тому придбання пристрою для читання електронних книг із більшим об’ємом пам’яті дозволить вам насолоджуватися великою бібліотекою без необхідності видаляти книги роками

Додаткові функції

Їх містять деякі пристрої для читання, наприклад, наявність вбудованого словника, перекладача (якщо ви читаєте іншою мовою) або можливість робити нотатки чи позначати сторінки. Деякі моделі мають функцію водонепроникності, яка може вас зацікавити, якщо ви збираєтеся взяти пристрій для читання на пляж або в басейн і не хочете, щоб нещасний випадок знищив ваш пристрій.

Електронна книга дуже зручна у користуванні, тому виберіть найкращу для себе.


Залишити коментар