Пн. 16 Вересня 2024

Завдяки цьому способу урожай картоплі збережеться до весни

Картопля

Фото з відкритих джерел.

Урожай картоплі важливо зберегти до наступної весни. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил. Зокрема, копати картоплю слід у суху погоду, а зібраний врожай необхідно перебрати та просушити.

Рекомендують також використовувати додаткові методи, зокрема обробку триходермою, пише Gazeta.ua.

Щоб картопля добре зберігалася, насамперед потрібно перевіряти клубні. Навіть якщо на перший погляд картопля здається здоровою, важливо пам’ятати, що її збереження може залежати від багатьох факторів: стану ґрунту, насіннєвого матеріалу, погодних умов стану сховища.

Після збирання картоплю потрібно просушити протягом кількох годин у затіненому та добре провітрюваному місці. Це допоможе видалити зайву вологу і підготувати картоплю до зберігання.

Значно зменшити ризик гниття картоплі під час зберігання допоможе її обробка. Після сушіння картоплю рекомендують обробити біопрепаратами, що містять триходерму або сенну паличку.

Фітоспорин і триходерма захищають картоплю від розвитку гнилі, не завдаючи шкоди овочам. Для цього бульби слід розкласти в один шар і ретельно обробити біопрепаратом з усіх боків.

Після обробки картопля має висохнути. Тоді її можна безпечно зберігати протягом всієї зими.


Залишити коментар