Як визначити підроблений мед

Фото з відкритих джерел.

Фахівці з Університету Кренфілда у Великій Британії розробили зручні методи тестування бджолиного продукту.

Перший спосіб – раманівська спектроскопія з просторовим зміщенням, який більш активно використовують у фармацевтичних дослідженнях. Цю технологію поєднали з методами машинного навчання. У результаті, не відкриваючи банки, отримали “відбитки” різних інгредієнтів у меді та з високою точністю визначили, у яких зразках містяться сиропи.

Другим способом, винайденим у співпраці з Королівським університетом у Белфасті, стало баркодування ДНК або ДНК-штрихкодування. Цей метод дозволяє за короткими генетичними маркерами ДНК визначати належність організму до тієї чи іншої групи. Дозволяє виявити сироп, навіть коли його вміст у зразку не перевищує 1%.

В Німеччині за вбивство оси штраф у 65 тис. євро


Залишити коментар