Сб. 27 Квітня 2024

Що буде з організмом, коли вживати авокадо щодня

Дослідники з Департаменту наук про харчування штату Пенсільванія з’ясували, що вживання одного авокадо на день може поліпшити загальну якість дієти.

“Авокадо – це багата поживними речовинами їжа, що містить багато клітковини. Ми хотіли з’ясувати, чи призведе регулярне вживання авокадо до підвищення якості дієти”, – сказала один з авторів дослідження Крістіна Петерсен.

У дослідженні взяли участь 1008 осіб.

“Ми виявили, що учасники, які з’їдали авокадо на день, значно збільшили прихильність дієтичним рекомендаціям”, – сказала Петерсен. Вона пояснила, що це може допомогти людям дотримуватися рекомендацій з харчування і поліпшити якість раціону. Ми визначили, що учасники використовували авокадо як замінник деяких нездорових продуктів із високим вмістом рафінованих зерен і натрію”, – сказала Петерсен.

“Покращуючи дотримання дієтичних рекомендацій, ми можемо допомогти знизити ризик розвитку хронічних захворювань і подовжити тривалість здорового життя”, – зазначила фахівець.

Авокадо – чи не найпопулярніший суперфуд останніх років: якщо раніше більшість бачила його хіба що в суші або як частину салату, зараз – це одна з головних складових “здорової тарілки”, яку радять вживати для повноцінного харчування.


Залишити коментар