Пн. 29 Квітня 2024

В Україні почали випускати батончики з насіння коноплі

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю рослину, говорить Олександр Дойніков, засновник та СЕО ViteoHemp. Його компанія уже спробувала переробляти листя та тріску рослини, а зараз сконцентрувалася саме на насінні.

Кондитерський цех компанія створила ще до повномасштабного вторгнення. Однак вже в перші місяці війни підприємство переорієнтувало свої потужності на потреби фронту та пакувало продукцію у дойпаки (вакуумна упаковка).

“Нам було потрібне більше плече логістики та довший термін придатності, тому продукцію ми запаювали, щоб все було герметично. В нас з’явилися батончики, розфасовані та зроблені практично за натівськими стандартами”, – говорить Дойніков.

У складі батончиків  – очищене насіння конопель, картопляний протеїн, насіння соняшника та фінік

Батончик не містить цукру та виготовлений за технологією «холодного преса», що дозволяє зберегти в вітаміни та мікроелементи.

Конопляні батончики містять вітаміни А, В, В1, В2, В3, В6, Е, F, С, β-каротин, які є природними антиоксидантами, що сповільнюють старіння клітин. Складні вуглеводи дають потужний заряд енергії протягом дня особливо для тих, хто веде активний спосіб життя.

Мінідині, які можна їсти зі шкіркою, вивели ізраїльські селекціонери


Залишити коментар