Сб. 27 Квітня 2024

Мінідині, які можна їсти зі шкіркою, вивели ізраїльські селекціонери

Ізраїльська компанія Superfruiter планує вийти на європейський ринок з карликовими динями із їстівною шкіркою. Такий вид баштанних з вагою плода до 800 г вивели завдяки своєму запатентованому процесу генної модифікації під назвою Gen Superfruiter.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Перші випробування мінідині вже почалися в провінціях Альмерія та Мурсія, і компанія планує розширитися на Естремадуру та Кастилію-Ла-Манчу.

Дині вирощуються на більш ніж 1,3 млн га у всьому світі, і компанія бачить можливість на іспанському ринку, незважаючи на нещодавній спад виробництва, який відкинув Іспанію на третє місце серед виробників динь у світі.

Дослідження міні-динь підтримується Інститутом сільськогосподарських досліджень Volcani в Ізраїлі. Цей проєкт має на меті вивести на ринок інноваційні фрукти та сприяти стійкому розвитку сільського господарства шляхом зменшення використання води та добрив на 30%.

Генетичний відбір дозволить рослинам жовтої дині давати до 10 плодів по 0,5 кг кожен, що більше, ніж 4 штуки по 1,2 кілограма, які вони зазвичай дають.

Superfruiter вже веде переговори з мережами супермаркетів у ЄС та Великобританії та з відомими шеф-кухарями, щоб включити ці мінідині в їх меню.

В Україні будуть більше вирощувати генно модифікованого бавовнику


Залишити коментар