6 звичок, які заважають здоровому сну

За словами фахівців, не має значення, що ви дивитеся перед сном новини або серіал, нормально відпочивати вам заважає яскраве світло екрану.

1. Ви дивитеся телевізор, поки не заснете

Мерехтіння екрана телевізора не тільки підвищує пильність, але і затримує вироблення мелатоніну, гормону сну. Так що, якщо ви хочете швидко заснути і солодко спати, ввечері прийми ванну, почитай книгу у нічника, а ось від перегляду телевізора утримайся.

2. Ви спите з домашнім улюбленцем
Звичайно, приємно засипати, якщо м’який пухнастий клубочок сопе поруч з тобою, проте врахуйте, що сон з домашнім вихованцем може бути менш міцним. Причиною тому різні циркадні ритми у людей і тварин. Так що, якщо ви не хочете, щоб вас будили серед ночі, влаштуйте домашній тварині його особистий простір і привчи спати окремо.

3. Ви тренуєтеся незадовго до сну
Щоб нормально відпочивати, температура вашого тіла повинна знижуватися, а після занять спортом температура піднімається і процес її зниження може зайняти кілька годин.

4. Ви споживаєте перед сном велику кількість рідини
Якщо ви п’єте багато рідини перед тим, як відправитися в ліжко, будьте готові до того, що ви можете прокидатися серед ночі, щоб відвідати вбиральню. А, як відомо, якщо ви вже прокинулася вночі, заснути після цього не завжди легко.

5. Ви вживаєте жирну важку їжу
Наслідком споживання жирної важкої їжі може бути печія і погане самопочуття, а в такому стані і сон проходить. Щоб цього не відбувалося, старайтеся їсти не пізніше, ніж за 2-3 години до сну і віддавати перевагу легким продуктам.

6. Ви розцінюєте хропіння, як норму
Хропіння вважається одним з найсерйозніших руйнівників сну і пов’язане може бути з рядом причин: сном на спині, надмірною вагою, наявністю застуди або алергії, прийомом певних ліків. Хропіння – досить серйозна проблема, адже апное сну є потенційно небезпечним для життя. Крім того, що сам хропун постійно прокидається серед ночі, оскільки не може дихати нормально, він ще і не дає повноцінно відпочивати своєму партнерові. Якщо хропіння викликаний незначними проблемами, спробуйте: спати на боці, схуднути, а якщо ви страждаєте застудою або алергією, приймайте необхідні препарати для полегшення свого стану.

Чому не варто спати ногами до дверей


Залишити коментар